NRO mai lanseaza un satelit folosind serviciile Rocket Lab
14-08-2022 13:01
Pe 4 august, compania lui Peter Beck, a mai realizat o lansare pentru agentia de spionaj americana, NRO. A fost a sasea lansare Rocket Lab a anului si cea cu numarul 29 de la debutul rachetei Electron in 2017.
Zborul, amanat din cauza unor actualizari software a satelitului NROL 199, vine la aproape o luna fata de precedentul (13 iulie, cand fusese lansat NROL 162). Fata de acela, de aceasta data s-a folosit rampa alaturata, LC-1B, insa scenariul a fost similar. Electron a zburat pentru ceva mai mult de 9 minute, insa separarea satelitului a avut loc dupa o ora fata de momentul lansarii.


Misiunea ‘Antipodean Adventure’ este clasificata si deci nu avem suficiente informatii, insa dincolo de exploatarea directa de catre NRO, datele vor fi impartite si cu partenerii australieni.
NRO a inceput sa foloseasca serviciile de lansare ale Rocket Lab ca parte a contractelor RASR (Rapid Acquisition of a Small Rocket) inca din 2020, doua lansari avand loc in ianuarie si iunie.
NRO nu este insa singura agentie guvernamentala client al Rocket Lab; DARPA, US Air Force sau US Space Force se regasesc pe aceasta lista.

Noua misiune NRO pentru Rocket Lab
http://spacealliance.ro/articles/view.aspx?id=20220717121006




Credit Rocket Lab


jQuery Menu by Apycom