Weekend de exceptie pentru SpaceX. Partea 1
22-06-2022 13:36
Nu am mai publicat in ultimul timp stiri despre compania americana SpaceX, care a transformat piata serviciilor de lansare prin cadenta lor, dovedind ca a depasit faza de tranzitie si cel putin sub nivel tehnic s-a maturizat, insa nu inseamna ca nu urmarim indeaproape evolutia sa.
Facem de aceasta data o exceptie, iesind din rutina, pentru ca SpaceX a reusit un weekend foarte bun, cu cate o lansare in zilele de 17, 18 si 19 iunie, confirmand inca o data daca mai era cazul.


In fata clientilor si partenerilor de afaceri lucrurile sunt ok, in realitate insa, situatia este mult mai complexa (multi din oamenii cheie, cei care au fost de la inceput alaturi de Elon Musk au decis sa paraseasca grupul, o parte din personalul actual este nemultumit si el de conducere si a ajuns sa depaseasca raportarile interne, iesind in presa cu informatii, au inceput sa apara si unele intarzieri in programele derulate, concurenta vine puternic din urma etc); toate semne ingrijoratoare pentru viitor (daca nu sunt observate si nu se vor lua masuri in timp util).
Despre toate acestea vom discuta insa intr-un articol separat; pana atunci sa ne intoarcem la weekendul de exceptie al companiei din Hawthorne.

In primul zbor, de pe 17, am avut in prim plan un nou grup de sateliti Starlink, lansati de Falcon 9 de la hangarul 39A al bazei spatiale Cape Canaveral. Prima treapta, folosita deja de 12 ori inainte, s-a achitat cu succes de misiunea sa, ridicand intr-o orbita cu inclinatie 53.2 grade si altitudine de 540 km, inca 53 de sateliti Starlink, parte a grupului 4, care a depasit astfel jumatate din configuratia nominala (828 de sateliti sunt astazi in orbita dintr-un grup de 1584).

Vom continua

Credit SpaceX

jQuery Menu by Apycom