Spre un mini Falcon 9. Electronul celor de la Rocket Lab va deveni reutilizabil (Partea 4). Rocket Lab cumpara compania Sinclair Interplanetary pentru a-si consolida divizia de constructie de sateliti, dupa modelul SpaceX
20-03-2020 14:11
Intr-un comunicat de presa din 16 martie, compania Rocket Lab anunta achizitionarea producatorului de componente pentru industria spatiala Sinclair Interplanetary. Fondata in 2001 de Doug Sinclair, compania u sediul in Canada, Toronto, are un venit anual de 6 milioane de dolari si un personal de 30+ angajati.

Sinclair Interplanetary produce de aproape 20 de ani, diverse sisteme pentru sateliti mici: camere stelare, roti volante, senzori solari, bare electromagnetice, dispozitive de comunicatie optica, sisteme pirotehnice, convertoare electrice, sisteme de distributie electrica, sisteme de incarcare pentru baterii etc.
Satelitii AstroDigital, ALE, BlackSky, BRITE, LightSail 2 sau Kepler Communications, o parte lansati chiar de Rocket Lab, folosesc componente de la Sinclair Interplanetary.
Asa cum anuntau Doug Sinclair si Peter Beck, CEO celor doua companii, fuziunea ar trebui sa ajute Rocket Lab sa isi consolideze divizia de constructie de sateliti, diversificand modelul de afaceri similar cu SpaceX, prin iesirea exclusiv din zona de servicii de lansare.



Vorbim despre modulul Photon dezvoltat in casa si pus la dispozitia diverselor companii care vor sa furnizeze servicii de pe orbita Pamantului, dar care, din ratiuni economice si de complexitate tehnica, nu sunt interesati sa isi dezvolte propria platforma spatiala, ci mai degraba sa isi monteze echipamentul pe o platforma robusta, deja existenta.
Astfel Rocket Lab inchide complet ciclul industrial, de la proiectare, la productie, integrare, testare si lansare pentru versatila platforma Photon, care poate ajunge pana la 170 kg. Photon se bazeaza pe experienta Rocket Lab Kick Stage, treapta superioara a rachetei Electron, folosind sistemul de propulsie al motorului Curie, printat 3d.






Insa pentru imbunatatirea performantelor sale in special pe partea de avionica si a controlului in zbor, dar si pentru pastrarea unui cost competitiv, se mizeaza acum pe expertiza celor de la Sinclair Interplanetary, care vor trebui sa treaca acum la un alt nivel, de la prototip la productia de masa.


Spre un mini Falcon 9. Electronul celor de la Rocket Lab va deveni reutilizabil. Partea 1
http://spacealliance.ro/articles/view.aspx?id=20190824135545
Spre un mini Falcon 9. Electronul celor de la Rocket Lab va deveni reutilizabil. Partea 2
http://spacealliance.ro/articles/view.aspx?id=20191109012444
Spre un mini Falcon 9. Electronul celor de la Rocket Lab va deveni reutilizabil (Partea 3). 10 x Electron
http://spacealliance.ro/articles/view.aspx?id=20191206120635


Credit Rocket Lab

jQuery Menu by Apycom