50 de ani de la lansarea misiunii Apollo 11
16-07-2019 14:13
In urma cu 50 de ani, la ora 13:32 GMT, de la complexul 39 al bazei Kennedy Space Center din Cape Canaveral, cu ajutorul puternicei rachete Saturn 5, era lansata misiunea Apollo 11, avand la bord modulul lunar atasat modulului de comanda, o masa cumulata de 45 de tone din care 4.9 tone dedicata doar aselenizarii.
Inautru erau astronautii Neil Armstrong, Michael Collins si Buzz Aldrin, care au petrecut in spatiu un total de 8 zile si 3 ore.
De rezerva erau James Lovell, William Anders si Fred Haise, insa nu a fost nevoie sa se apeleze la serviciile lor.
In sala de comanda CAPCOM au fost Charles Duke, Ronald Evans, Bruce McCandless, James Lowell, William Anders, Ken Mattingly, Fred Haise, Don L. Lind, Owen Garriott si Harrison Schmitt.
5 echipe de operatiuni, organizate in 4 ture, erau conduse de directorii de zbor Clifford Charlesworth, Gerald Griffin, Gene Kranz, Glynn Lunney si Milton Windler.

A fost primul zbor in care oamenii au ajuns pe Luna si incununarea programului Apollo. Intr-o lume profund divizata si desi cu o puternica incarcatura politica in spate, evenimentul a fost atat de important incat a reusit sa darame aceste bariere si sa transmita un profund mesaj catre umanitate, marcand definitiv istoria speciei noastre.


Credit NASA

jQuery Menu by Apycom